POVIJEST KLUBA

2015

Najznačajniji rezultat u povijesti karatea i našega Kluba ostvarila je Maša Martinović osvajanjem zlatne medalje na 1. Europskim igrama u Bakuu (Azerbajdžan) u kategoriji +68 kg.

U Turskoj je Maša Martinović, pod vodstvom trenera Danijela Vučića, u kategoriji +68kg osvojila naslov seniorske prvakinje Europe. Anamarija Križan je, nakon naslova prvakinje RH, osvojila i 5. mjesto na EP-u u Švicarskoj u kategoriji ml. seniorka +68kg. Maša Martinović u kategoriji +68kg još jednom postaje prvakinja Balkana, a Tina Marić na istom natjecanju osvaja broncu u kategoriji -61kg. Naslove državnih seniorskih prvaka, osim Maše Martinović u kategoriji +68kg, osvajaju i Ivan Kvesić u poluteškoj i A. Kvesić u teškoj kategoriji.

Ova godina je za Klub bila i izborna. Za novoga -starog predsjednika izabran je dr. sc. Grgo Luburić, a uz njega novu Upravu Kluba čine Stipe Čuljak, Anica Kovač, Domagoj Frank, Stipe Kvesić, Vatroslav Šego i Mario Vučić (koji je izabran za tajnika Kluba u četverogodišnjemu mandatu). Za stručni dio zaduženi su Boris Vujičić - kao sportski direktor te Danijel Vučić - kao glavni trener Kluba.

2014

Ova je godina bila godina Marijana Logarušića, koji osvaja srebrnu medalju u kategoriji -68kg na EP-u za mlađe seniore u Portugalu, a na SP-u za seniore osvaja fantastično 7. mjesto u kategoriji -75kg. Maša Martinović u kategoriji +68kg osvaja srebro na KARATE1 Premier ligi u Salzburgu, a Mario Vučić se u teškoj kategoriji okitio broncom na KARATE1 Premier ligi u Amsterdamu. Pod vodstvom trenera Danijela Vučića, ekipa u sastavu: M. Logarušić, I. Kvesić, A. Kvesić, I. Zoričić, M. Vučić, I. Martinac i A. Josić osvaja prvi povijesni naslov seniorskog ekipnoga prvaka Hrvatske. Ivan Kvesić je na Prvenstvu Balkana osvojio srebro u kategoriji seniora -84kg,a Marijan Logarušić broncu u kategoriji -75kg. Ivan Martinac je na Prvenstvu Mediterana osvojio broncu u kategoriji -75kg.

2013

Na održanim Svjetskim igrama borilačkih sportova u Rusiji Maša Martinovićje, pod vodstvom trenera Borisa Vujičića,u kategoriji +68kg osvojila zlato. Maša je ovu godinu završila na prvome mjestu WKF renking liste, zahvaljujući osvajanju nekoliko zlatnih medalja na KARATE1 Premier ligi. Mlade snage do 18 godina (kadeti/kinje, juniori/ke) ostvarile su briljantan rezultat na Europskom prvenstvu regija u Podgorici. Muška ekipa Zagreba, pod vodstvom trenera Danijela Vučića, osvaja zlato, a u selekciji su iz našega Kluba bili Ivan Martinac i Ivan Kvesić. Ženska ekipa, pod vodstvom trenera Josipa Primorca, osvaja broncu, a u ekipi su bile i tri naše članice - Jelena i Kristina Zovko te Irena Prga, koja je ove godine osvojila 5. mjesto na EP-u za kadetkinje u Turskoj. Srebro na Svjetskom kupu u kategoriji -60 kg osvaja Stjepan Bešenić, koji ovom rezultatu pridodaje i naslov prvaka RH. Ivan Zoričić je osvojio broncu u teškoj kategoriji na KARATE1 Premier ligi u Austriji.

2012

Ivan Martinac ovu godinu izvrsno otvara osvajanjem naslova prvaka Europe u kadetskoj konkurenciji u Azerbajdžanu, a Maša Martinović je s reprezentacijom Hrvatske u Francuskoj (Pariz)osvojila srebro ekipno te u Španjolskoj(Tenerife) također ekipno srebro, dok su na istom natjecanju Ivan Zoričić i Mario Vučić osvojili 5.mjesto s muškom ekipom. Zlato na prvenstvu Balkana osvaja Maša Martinović +68kg, a srebro Ivan Zoričić +84kg.

2011

Ova godina bila je početak uspona našega 'zlatnog' dečka Ivana Martinca, koji osvaja srebro u kategoriji -63 kg na kadetskom EP-u u Novom Sadu, ali i svjetsku kadetsku broncu u Maleziji. Ove je godine izabrano i novo klupsko vodstvo. Na Izbornoj skupštini Kluba za predsjednika je izabran dr. sc. Grgo Luburić, za tajnika Mario Vučić, a na mjesto sportskog direktora Boris Vujičić. Za šefa struke i glavnoga trenera izabran je Danijel Vučić, a za članove Upravnog odbora: Grgo Luburić, Mate Bulić, Jozo Vučić, Anica Kovač, Stjepan Kvesić, Zdenko Božić, Radoslav Jelić i Mario Vučić. Počasnim predsjednikom postaje jedan od utemeljitelja Kluba i dosadašnji predsjednik Valentin Ćorić.

2010

Mario Vučić osvaja 1. mjesto na KARATE 1 Premier ligi u Njemačkoj u kategoriji -84kg.

2008 - 2009

Godine obilježene su nizom uspjeha u mlađim dobnim skupinama. Posebice treba istaknuti seniorsko zlato Marka Miloša na karate Zlatnoj ligi u Austriji.

2006 - 2007

U ovoj sezoni posebice treba istaknuti brončanu medalju Gorana Božića osvojenu 2007. godine u kategoriji juniora +76kg te ekipno zlato na EP-u u Italiji. Danijel Vučić 2007. godine donosi naslov seniorskoga prvaka Hrvatske u teškoj kategoriji, a Mario Vučić prvu medalju s turnira Zlatne lige u Podgorici. Ovi rezultati ostvareni su pod vodstvom trenera Borisa Vujičića. Mate Odak je 2006. godine postao prvak Hrvatske u kategoriji seniora -70kg.

2002 - 2006

Bile su godine pokušaja organizacijskoga jačanja Kluba, ali i traženja smjera kojim putem će Klub ići u budućnosti. Gotovo svi talentiraniji i uspješniji natjecatelji od kadeta do seniora prelazili su i nastupali za druge klubove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Za Klub su uglavnom nastupala djeca iz Kluba iz Hercegovine (K. K. Hercegovina Čitluk/Čerin, K. K. Široki, K. K. Klobuk) do 14 godina. Najznačajniji rezultat u ovomu razdoblju ostvario je Danijel Vučić koji je 2004. godine osvoji naslov prvaka Hrvatske u teškoj kategoriji.

2002

Valentin Ćorić, kao predsjednik Kluba, zajedno s Grgom Luburićem – tajnikom Kluba, Zdenkom Božićem, Jozom Vučićem, Nikicom Milošem, Franjo Primorcem, Stipom Čačijom i Jakovom Dugandžićem pokrenuo je ovu lijepu priču koja traje i danas.

Logo
  • Lokacija

   Karate klub "Hercegovina- Zagreb"
   Dom Sportova
   Trg Krešimira Ćosića 11
   10000 Zagreb

   Tel / Fax: +385 (0)1 6264 175
   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   www.hercegovina-zagreb.hr
   UPISI - 18:30 sati - 091 194 3695 | 095 392 6770 | 091 5535 111
Copyright © 2016 Karate Klub Hercegovina - Zagreb